Välkommen

husarhasten-vit-kopia.jpg

 

 

 

 www.sabyhusartropp.n.nu.

Webbansvarig: Camilla Hjärtkvist 014251401@telia.com

Länkar

Nyhetsbrev

Aktuellt

Lucia kortegé Tranås 2015

Onsdagen den 9/12, var det åter dags att kröna Tranås lucia. Sedvanligt deltog Säbytroppen genom att leda kortegen, som gick från hamnområdet i norra delen av stan, genom den vackra trädupplysta Storgatan fram till Tranås kyrka.

 

I år förstärktes Säbytroppen med Lisbeth & Peter Stark & Hasse Wahlström från Anebytroppen och Anders Andersson, Vetlanda skvadron, vi skickar ett extra tack till dem, det var väl uppskattat att ni kom och stärkte upp vår lilla tropp.

Vi som deltog från Säby var : Camilla Hjärtkvist, Nicklas Jacobsson, Örjan Brun & Stanley Karlsson.

Nytt för i år var även ett efterföljande fackeltåg som Tranås ridklubb anordnat.

När vi lämnat av Luciaföljet vid kyrkan, var vi inbjudna till församlingshemmet på skinkmacka fika m,m. och givetvis gemytligt eftersnack.

 

/Säbytroppen

 

Säbytroppen firade 20-års jubileum

Årets upplaga av Säbytroppens årsmöte blev extra uppmärksammat då troppen firade 20-årsjubileé. Och det gjordes med trerätters supé på Restaurang Ekliden i Tranås. Och det givetvis med många tillbaka blickar från starten 1995. en trevlig kväll med god mat och dryck, hästens skål och även med några, för dagen, nya medlemmar som visat intresse för vår Husarverksamhet.

Troppen Startades/bildades 20:e november 1995 av framlidne Horst Bitterlich i spetsen, och han blev också föreningens förste ordförande.

Och för att hedra gänget som var med och startade föreningen utnämndes Solveig Bitterlich, Ingvar Jacobsson, Stig Johansson och Lennart Johansson till hedersmedlemmar, genom att de erhöll en handsnidad plakett av ek som vuxit i säby socken, långt längre än troppens verksamma tid.

Sedvanligt öppnades mötet av Ordförande Stanley Carlsson, som sedan genomförde mötet på ett förnämligt sätt. Men i år lämnade han över klubban och ordförandeskapet till Nicklas Jacobsson som valdes till ny ordförande för säbytroppen, då Stanley avsagt sig ordförandeskapet. Och som Kassör valdes Örjan Brun som tar över efter Nicklas. I övrigt sitter alla kvar på sina poster.

Nytt för i år är att troppen utökat sina ledarposter med en troppchef, som kan leda den beridna styrkan på diverse uppvisningar och parader. Till den posten valdes Stanley Karlsson.

På verksamhetsberättelsen blev vi påminda om vad vi varit aktiva i under året, tex Kortege Tranås lucia, och farsdag på Falla gård m,m. och säbytroppens har även varit delaktiga i många av Smålandshusarers gemensamma aktiviteter och i Överstenspristävlingarna.

Vid kassarapporten kunde vi se att ekonomin har stärkts, och att vi gjort ett gott plus resultat under räkenskapsåret 2014-2015, och det ser även lovande ut för kommande år med Örjan som håller i kassaskrinet.

För kommande verksamhetsplanering för 2016 står förutom arrangemang av överstenspris och uppvisningar, medlemsrekrytering överst i planen.

I säbytroppens styrelse sitter nu följande.....................

Ordförande: Nicklas Jacobsson.

Vice ordförande: Leopold Creutz

Sekreterare Och Skvadronsskrivare : Camilla Hjärtkvist

Kassör: Örjan Brun

Valberedning: Åke Andersson (sammankallande), Jeanette Brun och Lennart Johansson

Kvartermästare: Ulf Magnusson.

Revisorer: Monica Lagerman, & Christina Hjärtkvist.

Lotteriansvarig: Ulf Magnusson 

Suppleanter: Ingvar Jacobsson och Ulf Magnusson

Sponsoransvariga: Ulf Magnusson & Ingvar Jacobsson

Troppchef: Stanley Karlsson

 

Farsdag i falla 2015

På farsdag har det blivit tradition med exercisuppvisning hos Fallaspeltbageri som erbjuder Farsdagsmiddag på sitt ekologiska gårdsbageri.

I år hade det samlats ca 150 personer för att titta på smålands husarer, det är inte bara middagsgäster som är åskådare, det kommer även intresserade, som bara vill se vår uppvisning.

Vi var 13 ryttare plus ”markpersonal” representerade från Vetlanda skvadron, Aneby troppen och Säbytroppen, som i år exercerade under ledning av Stanley Karlsson.

 

Nils-Levi Lundin var konferencier och informerade åskådarna om oss, och vår historia. och som även sålde ytterligare några husarböcker efter vår exercisuppvisning.

 

Som tack för vårt engagemang bjöd Sven & Annika Wahlström, Fallaspeltbageri alla uniformerade Husarer på Farsdagsmiddag.

/ Säbytroppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årsmöte Säby Husartropp  2014

 

 

Årsmötet i Säbytroppen hölls som vanligt på Falla Speltbageri 25/11-14.Ett tjugotal meddlemar var med.

Ewa Bärlund sa upp sin plats som sekreterare i styrelsen, ett jobb som hon skött med glans sen 1990 talet. Vi tackar Ewa för de här åren. 

Camilla Hjärtkvist utsågs till ny sekreterare.

Vi kan även detta år konstatera att Säbytroppen har duktiga ryttare då vi har varit i topp på tävlingarna.

 

 

 Överstenspris 2014-2015

28/9-14 drog en ny omgång av Överstens Pris igång med terrängtävling på Ränneslätt.

Från Säby deltog 8 ryttare: Stanley Karlsson 2:a plats, Camilla Hjärtkvist 3:a, Cricko Hjärtkvist 9:a,

Niklas Jacobsson 11:a, Lars Kärvestedt 12:a, Stefan Soleskog 15:e plats, Andreas Damberg 16:e plats och

Örjan Brun på 19:e plats.

 

 

Överstens Pris 2013-2014

Nu är alla deltävlingar avgjorda och vinnare blev Niklas Jacobsson. Dressyren avgjordes 30/3, med Cricko Hjärtkvist på en andra plats och Johonny Wärnelöv på en tredjeplats. Camilla Hjärtkvist 14:e plats, Niklas Jacobsson 15:e plats och Stefan Soleskog 17:e plats. Hoppningen avgjordes 4/5 tre ryttare var med från säby, Cricko Hjärtkvist,NiklasJacobsson och Stefan Soleskog.

Den sista grenen, Sabel avgjordes i Skog 25/5. Camilla Hjärtkvist 1:a, Niklas Jacobsson 3:a, Cricko Hjärtkvist 7:a,Stefan Soleskog 11:a och Johnny Wärnelöv på 15:e plats.

 

 

Öppna Skvadronmästerskap Luftvapenskytte 

Den 25/1 bjöd Hvetlanda  skvadron in till luftvapen skytte och Björnmästerskap på Sävsjö skyttecenter i Sävsjö .
Säby skickade som vanligt en stor trupp med 4 st lag (12 st) . Efter varierande insatser från våra lagdeltagare slutade det med att Säby hade 3 st av 6 i finalfältet på björnen . Tyvärr slukade björnen både Niklas och Stefan och vi satte stort hopp på Uffe, som överlevde och fick ihop 20 poäng !! Förra årets Björnmästare Peter Stark blev dock också uppäten och kvar var 2 st från Staby Skvadron . Båda dessa överlevde och fick ihop bättre poäng än Uffe . Bäst  och årets Björnmästare blev Stabys Sven Rasmussen .  Bästa lag i luftvapenskytte togs också hem av Staby Skvadron med Sven Rasmussen , Lillian Lange och Henrik Holmqvist i laget !! Efter allt detta kämpande på skyttecentret bar det iväg till pizzerian !! OBS dagens höjdpunkt för Stanley blev nog mötet med Ragnar Skanåker som var på besök på centret !!


 

Tranås Lucia 2013

Onsdagen 11/12 genomförde Säbytroppen den årliga traditionen att eskortera Tranås Lucia med tärnor genom Storgatan faram till kyrkan där kröningen ägde rum. Vi var 6 st ryttare som deltog Stanley Karlsson, Camilla Hjärtkvist, Örjan Brun, Johnny Wärnelöv och Lars och Anna Kärvestedt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Årsmöte Säby Husartropp 26:e november


Årsmötet för Säbytroppen hölls även i år på Falla Speltbageri, vi var ett 20 tal medlemmar som samlats. sedvanligt öppnades mötet av Ordförande Satnley Carlsson, som genomförde mötet med galans. På revisonsberättelsen blev vi påminda om att vi varit ganska aktiva under året(se inslagen under "Aktuellt"på hemsidan), och där säbytroppen varit delaktiga i många av Smålandshusarers gemensamma aktiviteter, och framför allt varit med och tampats i toppen på Överstenspristävlingarna. Vid kassarapporten kunde vi se att ekonomin har stärkts, och att vi gjort ett gott plus resultat under räkenskapsåret 2012-2013, så det ser lovande ut för kommande år.

I ssäbytroppens styrelse sitternu följande.......

Ordförande: Stanley Carsson.

Vice ordförande: Leopold Creutz

Sekreterare: Ewa Bärlund

Kassör: Nicklas Jacobsson

Valberedning: Solveig Bitterlich, Lars Kärvestedt, Åke Andersson(sammankallande) Lennart Johansson och Bert lind,

Skadronsskrivare: Camilla Hjärtkvist.

Kvatermästare: Ulf Magnusson.

Revisorer: Monica Lagerman & Marie Lindell, Christina Hjärtkvist.

Lotteriansvarig: Göran Lindberg & Ulf Magnusson 

Suppleanter: Stig Johansson och Ingvar Jacobsson

Sponsoransvariga: Ulf Magnusson & Ingvar Jacobsson

Efter årsmötet åtnjöt vi Fallas Brödbuffé med risgrynsgröt och körde lotteri med rekordmånga vinster, hela 45st vinster............inte illa.

 

Exercisuppvisning Farsdag

Falla Spelt & Bagarbod

 

Farsdag  10:e November var vi åter inbjudna av Falla Spelt & Bagarbod att göra en uppvisning med exercisridning och sabelattack. det blev en lyckad tillställning och uppskattat av såväl Åskådare som arrangörer.

 

Falla Spelt & bagarbod kör två sittningar på fars dag, en ca 12:00-13:15, & 13:45-15:00

Så vår uppvisning skedde mellan sittningarna. Alltså är man på första sittningen får man se uppvisning efter maten, och är man på andra så får man börja med att se uppvisningen. Men det visade sig att det även kom åskådare som kom bara för att se Smålandshusarer, uppskattningsvis närmare 200st…….…..inte illa!

det var extra roligt att vi hade 3st nya medlemmar som var med för första gången, Emelie Rosenlöw, Jacob Nygårds & Oscar Byström.

Vi övriga som deltog var: Stanley Karlsson, Hasse & Marielouise Wahlström, Nicklas Jacobsson, Camilla Hjärtkvist, Anna & Lasse Kärvestedt.

Efter vår uppvisning bjöds alla uniformerade Husarer på farsdagsmiddag av Annika & Sven som driver Bagarboden.

falla-2013-2.jpg

 

Överstens pris Terräng 6:e oktober

201320sabyterrang02.jpg

201320sabyterrang43.jpg

 

SMÅLANDS HUSARER          
Överstens   pris, terrängritt 2013-10-06        
Placering/namn Häst Optimaltid 4,06 Tid terräng Tids tillägg Tid totalt Poäng
1.   Niklas Jacobsson Mellvin Säby 3,53   3,53 4
2.   Camilla Hjärtkvist Bonita Säby 3,52   3,52 3
3.   Karin Ljungström Elninjoy Lifskvadron 4,23   4,23 2
4.   Christina Hjärtkvist Bonita Säby 3,47   3,47 1
5.   Stefan Soleskog Zimbo Säby 4,28   4,28 1
6.   Peter Stark Maricka Aneby 4,21 20 4,41 1
7.   Elias Idh Raapazza Staby 4,34 10 4,44 1
8.   Stanley Karlson Mowitz Säby 4,54   4,54 1
9.   Marie Lindell Aini Säby 3,13   3,13 1
10.  Marie-Louise Wahlström Chardonnay Aneby 5,04 10 5,14 1
11.  Anna Kärvested Emperador Säby 5,36   5,36 1
12.  P-O Johansson Händel Aneby 5,31 10 5,41 1
13.  Hans-Göran Wahlström Gentan Aneby 5,23 20 5,43 1
14.  Gudrun Andelius   Lifskvadron 5,47   5,47 1
15.  Redon Greenster Franka Hvetlanda 5,28 20 5,48 1
16.  Charlotte Idh Cactus Cream Staby 7,28 30 7,58 1
17.  Pavol Gavrecky Frej Säby 7,15 110 9,05 1
18.  Olle Kindberg Onja Aneby 8,11 60 9,11 1
19.  Sven Rasmussen Avion Staby 8,08 140 10,28 1
20.  Ylva Eriksson Moonlight Lifsvadron 8,03 150 10,33 1
21.  Lilian Lange Brassia Staby 9,35 150 12,05 1

 

Rås gård 8:e september

Stanley, Ulf, Stig och Nicklas representerade Säby Husartropp på Rås gård. Stanley gjorde en presentation av Husarerna med en kort uppvisning som avslutning. Ulf och Stig sålde lite lotter vid Husarernas stånd. nästa år tar vi nya tag och hoppas vi kan bli några fler, för det är en trevlig tillställning som passar för oss med bra miljö och passande fält för uppvisning, och vi har möjlighet att låna någon häst från Fridhem.

 

stanley-nicke-ras-2013.jpg

4/8 Söndag Hembygdsgårdensdag i Tranås.

Söndagen den 4:e augusti var det åter igen dags för Säbytroppens medverkan i Hembygdsgårdens dag i Tranås. Efter Högmässan och fika körde vi en kort Exercisuppvisning, parallellt med uppvisningen höll Stanley presentation om Smålands Husarer. Det saknades några för att vi skulle bli en hel tropp ….......men vi kan säga att styrkan var "liten men stark"

hemb-gard-2013-2.jpg

Från vänster: Stanley K på Movitz, Nicklas J på Norton. & Stefan S på Zimbo

hemb-gard-2013-1.jpg

Fån vänster: Ulf Magnusson, Leopold Creutz, stanley Karlsson, Nicklas Jacobsson, Stefan Soleskog, Åke Andersson och Stig Johansson.

 

20/7 Lördag Uppvisning på skogsdag med Södraskogsägarna i adelöv.

Lördagen den 20:e juli gjorde vi en uppvisning för Södra skogsägarna i adelöv, på deras skogskväll för sina medlemmar. vi tackar övriga tropper/skvadroner för medverkan i Exercisuppvisning och den bejublade sabel attacken, där ballonger gick åt på löpand band, och  så klart Nils-Levi som gjorde en mycket bra presentation av Smålands Husarer.

adelov-2013-1.jpg

Husarträning på Helarp 28/6

Lördagen den 28/6 var vi inbjudna till Stanley och Monica, för att träna exercisridning och ta en runda på Svante Frids terrängbana, och sedan avslutade vi kvällen med grillning. trots att det regnade på oss en del hade vi mycket trevligt. och vi tackar "värdarna" och hoppas att få göra detta i repris.

mobil-012.jpg

Terrängbanan hos Svante

helarp-2013-1.jpg

 

 

Överstens pris Sabel 2/6 Ränneslätt

Det blev stor slam från Säbytroppen i sabelfäktning på ränneslätt ssom arrangerades av Lifsskvadron. Det var stor uppslutning hela 21st startande.

Vi saknade tyvärr det fina vädret, större delen av starfältet klarades sig dock ifrån regnet, men sedan blev vi rejält blöta när regnet öste ner.

Vi grattar Stanley till förstaplats med en felfri ritt. Säbytroppen knep de fem första platserna

1. Stanley Karlsson

2.Camilla Hjärtkvist

3. Johnny Wärnelöw

4. Nicklas Jacobsson

5. Stefan Soleskog

Bra jobbat alla !!

Vi tackar Lifsskvadron för en mycket bra genomförd tävling och god mat efter att vi "sabelfäktat" färdigt.

Nu laddar vi för Husardagarna som startar på fredag 7:e juni.

 

 vinnare-sabel-2013.jpg

1:a Stanley Karlsson 2:a Cmilla Hjärtkvist 3:a Johnny Wärnelöw

 stanley-2013-sabel.jpg

En nöjd Stanley efter en fel fri ritt.

ewa-sabel-2013.jpg

Ewa Bärlund

sabel-1-2013-saby.jpg

P-o Johansson, Hasse Wahlström, Nickals Jacobsson, Johnny Wärnelöv

 

Överstens pris dressyr 5/5 Staby skadron

Söndagen den 5:e maj anordnade Staby Skvadron dressyrtävling i Överstens pris.  Säby Husartropp hade hela 9st anmälda, men tyvärr föll tre bort på grund av sjukdom och halt häst, så 6st kom till start. Vi gratulerar  Molla till första paltsen och även "Cricko" till en andra plats för Säby troppen, bra jbbat!

SMÅLANDS HUSARER Staby 2013-05-05
Överstens Pris - Dressyr    
Namn Skv/Tropp Dressyr Plac
Molla Friis   Berggren Aneby 168 1
Christina   Hjärtqvist Säby 165 2
Lilian Lange Staby 158 3
Charlotte Idh Staby 158 3
Peter Stark Aneby 156 5
Sven   Rasmussen Staby 146 6
Monica   Lagerman Säby 145 7
Camilla   Hjärtkvist Säby 141 8
Ylva Eriksson Lif 140 9
Henrik   Eisenberg Staby 140 9
Stanley   Karlsson Säby 139 11
Lisbeth Stark Aneby 137 12
Hans-Göran Wahlström Aneby 134 13
Rolf Berggren Aneby 134 13
Marie-Louise Wahlström Aneby 132 15
Monica Arvidsson Staby 129 16
Ida Friis Aneby 127 17
Petra Andersson Säby 126 18
Christina Hultman Säby 119 19

 

Överstens pris Hoppning 21/4

Söndagen den 21:e april anordnade Säby Husartropp hopptävling i Överstens pris. En härlig vårdag med solsken, vi hade verkligen tur med vädret, dåligt väder dagarna innan och efter. Även tävlingen flöt bra, och vi tackar alla som hjälpte till. Nedan ser ni resultatlistan, och vi gratulerar Petra Andersson som tog hem vinsten.

Resultat 90cm i Överstens pris

1: Petra Andersson på Arminda 4p

2:Per-Olof  Johansson på Händel 3p

3:Molla Friis på Simple Vital 2p

4: Peter Stark på Mazzinga 1p

5: Nicklas Jacobsson på Milla 1p

 overstens-pris-2013-70-cm.jpg

overstens-pris-2013-90-cm.jpg 

"Fixardagar" inför Överstens pris Hoppning  

imag0147.jpg 

imag0141.jpg 

imag0120.jpg
Luftvapenskytte och Björnmästerskap 26:e Januari 2013

 

Årets första aktivitet för Husarerna som genomfördes i Sävsjö skyttecentrum. Ett 40:iotal Skyttesugna husarer samlades för att göra upp om mästerskapet, och från säbytroppen var vi 10st som deltog. De olika grenarna vi tävlade i  var: Luftpistol individuell, Luftgevär individuell, Luftvapen (gemensamt pistol/gevär) Lagtävling luftvapen, samt björnmästerskap. Mycket trevligt aktivitet, med god stämning i gott sällskap, som vi tackar Hvetlanda gänget för. 

 Och Säby troppen tog med sig flera priser hem……………...

Erik Pettersson 1:a pris i Luftpistol individuell.

Erik Pettersson 1:a pris Luftvapen

Nicklas Jacobsson 2:a pris Luftvapen

Stefan Soleskog 2:a pris Björnmästerskap

Stanley Karlsson, Stefan Soleskog  & Nicklas Jacobsson 1:a pris lagtävling Luftvapenskytte.

Ulf Magnusson, Christina Hultman & Erik Pettersson 2:a pris lagtävling Luftvapenskytte. 


Bra jobbat………………. 

På hemvägen firade våra segrar med pizza i Sävsjö.

Och för dig som önskar läsa mer om dettta, gå in på Hvetlandas hemsida, och läs Nils Levi´s repotage.

 2013-skyttemasterskap02.jpg

Erik Pettersson Luftvapenmästare 

 2013-skyttemasterskap03.jpg

Peter Stark Björnmästare

2013-skyttemasterskap01.jpg

Från vänster i bild;
Nicklas Jacobsson, Stanley Karlsson, Stefan Soleskog
Lagmästare i Luftvapen.

 

Tranås Lucia 2012

Onsdagen den 12/12, var det åter dags för den årliga kröningen av Tranås Lucia.
Vi deltog genom att leda kortegen genom Tranås Storgata fram till Tranås kyrka.
Vi var hela 10st ryttare som deltog, några av oss frös mer än andra. Tack alla som deltog.

lucia-2012-2jpg.jpg 

lucia-2012-1jpg.jpg

 

Årsmöte Säbytroppen 24/11 2012

 

Den 24:e november var det dags för det årliga årsmötet som i år var förlagt på Falla Speltbageri. God uppslutning med 23st medlemmar. Och inval av många nya i styrelsen, trevligt med nya ansikte som varmt välkomnas.

 

Styrelsen består nu av:

Ordförande : Stanley Karlsson

Vice Ordförande: Leopold Creutz

Kassör: Nicklas Jacobsson

Sekreterare: Ewa Bärlund

Revisorer: Emma Norberg, Marie Lindell, Monica Lagerman

Valberedning: Lars Kärvestedt, Lennart Johansson, Åke Andersson,
                        Bernt Lind & Solveig Bitterlich(sammankallande)

Skadronsskrivare: Emma Norberg

Kvatersmästare: Ulf Magnusson

Lottrieföreståndare: Ulf Magnuson & Göran Lindberg

Sponsoransvarig: Bert Lind

 

Till Justeringsmän valdes Stig Johansson & Jonna Madsén.
Efter Årsmötesförhandlingarna åt vi  Fallas goda brödbuffé och vi hade lotteriförsäljning.

Vi tackar alla som skänkte fina priser.

arsmote-2012-1.jpg

 

 

FarsDag Falla Speltbageri 11:e November

Den 11:e november var vi inbjudna av Sven-Olof och Annika Wahlström på Falla Speltbageri för att göra en Exercisuppvisning  i samband med deras ”Farsdagsmiddag”.  Vi var 12st ryttare som deltog, en uppskattad uppvisning med ståtlig och vacker paradridning och bejublad attackridning av Peter & Lasse, allt detta under ledning av Stanley Karlsson, Det kom ca 200st åskådare och matgäster.  Vi tackar Peter & Lisbeth Stark från Anebytroppen & Anders & Ann-louise Andersson från Hvetlanda Skvadron som kom för att vara med oss. Efter Uppvisningen blev vi bjudna på gulaschsoppa och brödbuffé samt ostkaka och kaffe, mycket gott.

Detta  är något vi hoppas blir en tradition för oss Husarer på Farsdag. Vi är dessutom mycket glada att få ge något tillbaka till  en av våra sponsorer.

farsdgagsannonsjpg.jpg

falla-8.jpg

 

Hubertusjakt i Fifflekull  oktober 2012 

Lördagen den 27:e Oktober var det åter dags för Hubertusjakt i Fifflekull. Vi var fem ryttare plus "troppanhöriga" från Säbytroppen. En fantastisk dag med solsken, lite snöfäckar här och där och några minusgrader.  Peter Stark var åter först fram att fånga rävsvansen med Marie-louise i hälarna. Och inte många hovlängder efter kom Stefan Soleskog som tredjeryttare fram till svansen. Grattis till er !! Efter ritten blev vi serverade ärtsoppa, fika och prisutdelning. På kvällen var det Hubertusbal på Östanå Värdshus i Vetlanda. Mycket god mat tillsammans med ett glatt gäng. Allt väl arrangerat av Hvetlanda Skvadron. 

 

imag0612.jpg

Från vänster i bild; Leopold, Marie, Pavol, Stanley, Nicklas, Ingvar, Stig och Stefan (foto : Monica L)


Sammanställning i Överstens pris efter 2-deltävlingar.

SMÅLANDS HUSARER    
Namn Skv/Tropp Terräng Hubertus Poäng Plac
Peter Stark Aneby 4 4 8 1
Marie-Louise Larsson Aneby 2 3 5 2
Thorbjörn Palmgren Aneby 3 - 3 3
Molla Friis Berggren Aneby 1 1 2 4
Nathalie Lundell Hvetlanda 1 1 2 4
Marie Lindell Säby 1 1 2 4
P-O Johansson Lif 1 1 2 4
Nicklas Jacobsson Säby 1 1 2 4
Ylva Eriksson Lif 1 1 2 4
Stanley Karlsson Säby 1 1 2 4
Erik Öster Aneby 1 1 2 4
Sven Rasmussen Staby 1 1 2 4
Stefan Soleskog Aneby - 2 2 4
Johanna Wahlberg Lif 1 - 1 14
Karin Fahlberg Aneby 1 - 1 14
Christer Karlsson Staby 1 - 1 14
Paulin Friis Aneby 1 - 1 14
Anders Andersson Hvetlanda - 1 1 14
Svante Fridh Aneby - 1 1 14
Pavol Gavrecky Säby - 1 1 14
Henrietta Öster Berggren Aneby - 1 1 14
Lilian Lange Säby - 1 1 14
Marina Olander Aneby - 1 1 14
Olle Kindberg Aneby - 1 1 14

 

"Fixar kväll" med tillverkning sabelmål 15 augusti 2012

Vi startade höstens aktiviteter med att träffas i Ryggestorp för att tillverka sabelmål inför höstens träningar. det var bra uppslutning (10st) med full aktivitet under kvällen. Vi hann med att få fram 2st höga huggmål, 2st stötmål låga, 1st mål för ringar eller ballonger, 1st stötmål högt. dessa finns nu till förfogande för alla tropper/skadroner som önskar låna.            Vi tackar alla som hjälpte till.

 

sabelmal-2012.jpg

sabelmal-2-2012.jpg

 

 

Hembygdsgårdens dag 5 augusti 2012

Söndagenden 5:e augusti var säbytroppen inbjudna till Parad och exercisuppvisning vid hembygdsgårdens dag i Tranås.   Vi samlades vid Tranås Vagnsmusée på förmiddagen med fika och lite förberedelser, när vi laddat klart, startade vi vår ritt i parad till hembygdsgården, för att som avslutning efter friluftsgudstjänsten, framföra exercisuppvisning på fotbollsplanen i hembygdsparken, i strålande solsken, lett av Stanley K. Efter våra applåder blev vi bjudna på kaffe och fika. En mycket trevlig dag som vi gärna gör om nästa år. / Nicklas

hembygdsgardens-dag-nr11.jpg

Kulturreservatet Åsens by den 21 juli 2012.

En underbar sommardag som passade perfekt till uppvisning med en stor publik på Åsen. Och tidsmässigt är det helt rätt plats då Åsens by visar hur det såg ut på en småländsk gård sekelskiftet  1800/1900.

Hela 12 ekipage ställde upp, och vi får tacka Aneby troppen och Vetlanda skvadron som hjälpte oss så att vi kunde bli så många, och kunde utföra en så mäktig uppvisning.
Klockan 14.00 startade den mycket omtyckta uppvisningen med olika exercis övningar samt avslutades av Peter Starks vilda Sabel attack.

Därefter bjöds Husarerna med medhjälpare på kaffe med tilltugg och Christina Hultman gav en kort information om  Åsens by. Sedan avslutades dagen med ett besök på det nyinvigda gårdsmuseet på Åsens södergård.

Vi har fått mycket god respons av både deltagare och publik, och vår förhoppning är att detta ska kunna bli ett återkommande arrangemang även nästa år.

Vid pennan Christina Hultman

 asens-by-2012-nr-1.jpg

 

Husardagarna Juni 2012

De årliga Husardagarna startade fredagen den 8.e Juni med gemensam grillkväll i Husarvillan i Eksjö.

På Lördagen startade vi kl 10:00 med Exercisridning på Ränneslätt vid skedala för att träna samman hästar och ryttare till söndagens uppvisning. Vi var 42 ryttare som samlats för att deltaga.
Vid 12-tiden avslutades träningen med lunch.

För dem som så önskade fanns det möjlighet att hägna in hagar till hästarna för helgen, eller om man så ville stalla upp sin häst på ridskolan Persö till en liten kostnad.

Till kvällen blev det Husarbal på officersmässen på Ing2. Mycket trevligt med god mat, fina tal, dans i gott sällskap.

Söndagen startade med Årsmöte på fritidsgården på Ing2.
Där alla nya närvarande medlemmar fick sina fina Husarnålar. Alla såg så stolta ut, även om det stack till lite när ordförande Rolf satte fast nålarna dem på uniformen.
Vi avslutade årsmötet med fika i Husartorpet. Efter fikat sadlade vi hästarna för parad från Norrtull fram till Stora torget i Eksjö med musikkåren i täten. Vi ställde upp på torget med korum och kransnedläggning vid ryttarstatyn. Sedan avslutade vi med uppvisning i Vildparken. Mycket sevärt och vackert.

4-63899b3a-628491-800.jpg

imag0215.jpg

imag0214.jpg

imag0199.jpg

 

Juni 2012

Den 6:e juni på nationaldagen var vi med på parad längs Storgatan i Tranås.
Vi samlades i Kungsparken för att sedan ansluta paraden vid gamla polishuset. Tranås Musikkår i spetsen följt av sambaorkester m,m. paraden slutade vid Parkhallen, där vi ställde upp oss i parken utanför stadshuset. Tyvärr blev det några ryttare som ej kunde inte kunde deltaga pga sjukdom/skada m,m.
Men vi är väldigt tacksamma för att Peter och Lisbeth från Anebytroppen kunde ställa upp på kort varsel.

imag0141.jpg

imag0128.jpg

imag0156.jpg

Maj 2012

Söndagen den 19:e maj uppvaktade vi Ingvar i Ryggestorp som fyllde 70 år.
Vi samlades i Hallingstorp, för att sedan gemensamt rida till Ryggestorp. En trevlig tur på ca 3km. när vi anlände Ryggestorp ställde vi upp på ett led linje och grattade jubilaren.
Sedan blev vi bjudna på smörgåstårta m,m, och hästarna släppte vi ut i hagarna.

ingvar-70-ar.jpg

dscn0382.jpg

Maj 2012

Söndagen den 13:e maj Översten Pris – Sabel, som var den sista delen i Överstenspris för 2011-2012.

Tävlingen genomfördes på Ränneslätt, lunch och kaffe serverades i Husarvillan.
Aneby troppen stod som ansvariga, och genomförde dagen galant. På startlistan var det 14 starter.
Även denna gång var det 3 st från Säby Husartroppen som deltog, Stanley Karlsson. Stefan Soleskog och Nicklas Jacobsson. Plus hejarklack som stöttade de som tävlade med hejarrop och applåder.  

Vinnare blev Peter Stark (Anebytroppen), 2:a Nicklas Jacobsson (Säbytroppen)
och 3:a Thorbjörn Palmgren (Anebytroppen).

2012-saby02.jpg 

Stanley Karsson

2012-saby08.jpg

Nicklas Jacobsson

2012-saby09.jpg

Stefan Soleskog

 

April 2012

Söndagen den 29:e april var det  Översten Pris – Prishoppning.
Som Lifskvadron anordnade i Eksjö ridklubb. Vi var även denna gång 3st från Säbytroppen som deltog, plus att vi var några som följde med för att heja på.
Vi som deltog var Stanley Karlsson. Stefan Soleskog och Nicklas Jacobson. det var två klasser, 70 och 90, men det var endast i 90 som resultat räknades.

Slutlig vinnare blev Molla Friis Berggren från Aneby, tvåa kom Thorbjörn Palmgren  Aneby och trea kom Henrietta Berggren Öster också Aneby. 

Ni som önskar att se bilder från tävlingen kan se bildspel på nedanstående länk. http://www.youtube.com/watch?v=OXrd-ZMUjh4

 

Den 13-15:e april anordnarde Hvetlanda Skvadron en resa till Stockholm (Operation Stockholm) en mycket uppskattad resa där vi besökte Armémuseum, Kavallerikasern.
Vi fick information/föredrag om beridna högvakten, studiebesök på kungliga Hovstallet och vi deltog i Svea Livgardets Musketerares medaljparad med efterföljande middag.
Under helgen var vi inkvarterade på Livgardet. Kungsängen i Stockholm.

Du som vill läsa mer om detta kan besöka Hvetlandas hemsida. (länk finns på vår startsida)

dscn0341.jpg

Hela gänget uppradade

dscn0303.jpg

Besök vid Kungliga Hovstallet, visning av Mertil Merlin

dscn0333.jpg

Kavallerikasern

dscn0329.jpg

Visning av Major Peter Rosén

 

Mars 2012

Soliga söndagen den 11/3 var det Överstens pris och Dressyr. vi var tre deltagare som deltog från Säbytroppen. Stanley Karlsson, Monica Lagerman & Christina Hultman, plus att vi var några som följt med för att stötta och heja på.

Slutliga vinnare blev Marie-louise Larsson. Tvåa kom Peter Stark och på tredje plats kom Torbjörn Palmgren. samtliga från Anebytroppen.

vinnare-dressyr-2012.jpg

Peter S, Marie-Louise L, Torbjörn P

monica-2-2012.jpg

Monica Lagerman

stanley-2012.jpg

Stanley karlsson

christina-2012.jpg

Christina Hultman

 

Februari 2012

Under början av året kan Säbyhusarerna stolt presentera fyra nya sponsorer till föreningen,  vi tackar  ICA Kvantum, Falla Speltbaberi, Rostfritt & Smide och LRF Konsult. Och sponsorskyltarna kan ni nu beskåda i Fridhems Ridklubbs Ridmanege.

Uppställning efter en träningskväll med avdelningsridning och sabelträning. det var också en generalrepetition för de som ska vara med på Överstens pris Dressyr i vetlanda söndag 11/3.

husartraning-mars-2012.jpg

Januari 2012

Söndagen den 15/1 var vi samlade för en gemensam avdelningsridning med inbjudna ryttare från aneby troppen och Hvetalanda skvadron, intresset var stort och vi var sammanlagt 22 ryttare plus intresserade som följde oss från läktaren. Vi fick rida under befäl av Stanley Karlsson Troppchef Säbytroppen, Svante Frid Troppchef AnebyTroppen, Anders Andersson Troppchef Hvetlanda svadron & Rolf Berggren ordförande i Smålands Husarer. Vi avslutade kvällen med gemensam fika och "eftersnack". det hela vart en mycket trevlig träningseftermiddag. och vi tackar alla som ville medverka. detta hoppas vi kunna upprepa fler gånger.

dscn0196.jpg

dscn0194.jpg

 

dscn0187.jpg

dscn0182.jpg

Januari 2012

Vi kör igång vår "onsdagsträning" igen efter juluppehållet, onsdagen den 11:e januari som vanligt kl 19:30- 20:30, och så fikar vi med eftersnack efter det. Nytt för i år är att Säby Husarförening betalar manegehyran. Hyr du häst betalar du detta till Fridhems Ridklubb. (Hans P) Har du egen häst är det alltså avgiftsfritt.

December 2011

Nu är det jul igen och äntligen har Säby husartropp fått visa upp sig. vad vi har hoppats, längtat och väntat på detta tillfälle. Tack till våra nya medlemmar som fyller upp vår tropp så att vi kan visa hur fina vi är.

den 10/12 2011 fick vi äran att inviga juljippot på Fridhems Ridklubb till smålands Husarers marchmusik (Finska rytteriets march). Läktaren var full av nyfiken och förväntasfull publik. Vi var 8st ryttare som körde ett egenkomponerat program med avdelningsridning.

Det var såååååå........ kul !

GOD JUL !!!!husarer-fridhem.jpg

 

husarer-3.jpg

husarer-4.jpg

 

 

Tranås Lucia 2011

Torsdagen den 8/12 2011 deltog vi i kortegen med Tranås lucia till kröningen i Tranås kyrka. vi startade vid sjukhusområdet med ritt genom hela storgatan till kyrkan.

 

dscn0130.jpg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)